doktersassistente

Opleiding doktersassistente BBL

Wil je graag meteen aan de slag in de praktijk en niet weer een aantal jaar alleen maar in een klaslokaal zitten? Dan is de opleiding tot doktersassistente via de Beroepsbegeleidende leerweg, kortweg BBL iets voor jou.

Werken én leren

Tijdens een beroepsbegeleidende leerweg combineer je werken en leren. Je bent in dienst van een organisatie en volgt tegelijkertijd een opleiding. Gewoonlijk ga je één of twee dagen in de week naar school (overdag of ’s avonds). Daar krijg je theorie en begeleiding. Daarnaast werk je drie of vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf of organisatie, waar je  praktische ervaring opdoet. Dat betekent dat je direct in de praktijk ziet wat je op school leert.

Studieduur

De duur van de opleiding is afhankelijk van je instroomniveau. De opleiding duurt normaal drie jaar. Wanneer je in het bezit bent van relevante werkervaring of vrijstellingen kan krijgen kan de opleiding ook via een verkorte leerweg BBL in een periode van twee of zelfs één jaar gevolgd worden. Ook hierover kan je je via een ROC over laten informeren.

Salaris

Tussen de school, het leerbedrijf en jou wordt een praktijkovereenkomst gesloten. Wat je precies verdient tijdens een BBL-opleiding hangt onder andere af van het aantal uur dat je werkt, en je leerjaar. Natuurlijk verdien je tijdens de opleiding nog niet het salaris dat je gaat verdienen na afronding van je opleiding. In de meeste gevallen betaalt de organisatie waar je werkt de kosten van je opleiding.

Aanmelden

Op de site van ROC vind je alle opleidingscentra voor de leerweg via BBL om je aan te melden.

Meer informatie

Als je nog niet zeker weet wat je wilt kan je natuurlijk ook bij een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) terecht, om je te laten informeren en adviseren. Een opleidingscentrum bij jou in de buurt vind je op de website van het ROC.